Brug for hjælp? Ring/sms: 23 34 45 26 eller e-mail hej@martinhedegaard.dk

Martin Hedegaard
Selvstændig Wellness Coach og Herbalife Medlem

Frijsenborgvej 12, 7400 Herning
Tel: 23 34 45 26 | E-mail: Hej@martinhedegaard.dk

Vil du gerne forbrænde flere kalorier, selv når du er færdig med at træne?
Sådan forbedrer du din forbrænding med High Intenstiv Interval Træning

Skrevet af Martin Hedegaard

5. december 2016

Lad mig introducere dig for EPOC – Excess Post-Exercise Oxygen Consumption – det er den proces, som forbrænder nogle ekstra kalorier som et resultat af din træningstime. Mange folk fokuserer på, hvor mange kalorier de forbrænder, mens de træner, men kroppen fortsætter med at forbrænde kalorier længe efter, at du har forladt motionscentret.

Din krop forbrænder kalorier, når den kommer sig, og en hård og hurtig session kræver mere restitution end en blødere, mindre intens træning. Restitution er den samlede betegnelse for alle de processer, din krop implementerer efter træning, såsom at efterfylde energilagrene, sende ny glykogen ud til musklerne, omdanne mælkesyre til pyrodruesyre osv. Denne indre proces kræver brændstof, og din krops foretrukne brændstof er kroppens overskudsfedt.

Hvilken form for motion giver de fleste EPOC‐fedtforbrændingsfordele?

Din krop har brug for at komme sig efter alle former for motion, men du skal helst dyrke både anaerob og aerob motion for at få fordelene ved EPOC. Du bliver nødt til at mærke efter for at finde ud af, hvad der er mest effektivt for dig, men dette er mine fem yndlings motionstyper, som fremmer EPOC-fedtforbrændingen.

1. HIIT(Høj Intenstiv Interval Træning)

HIIT er kendt for at forbrænde mange kalorier på kort tid. Denne intense træning får kroppen til at restituere i løbet af hele dagen.

2. Spinning

Et godt statisk spinningtime giver aerob punkttræning kombineret med spurter med hurtig anaerob træning. Spinninghold er »low impact«, og du kan selv styre, hvor stor intensitet du lægger i din træning.

3. Vægttræning

Vægtløftning og styrketræning lægger pres på dine muskler, især hvis de løftes i langsomme og kontrollerede bevægelser. Kroppen har brug for energi til at reparere sig selv efter hårde vægtløft.

4. Sprint

Et typisk sprinterforløb er anaerobt og med en høj intensitet. Dette er (selvsagt) tidligere OL-sprinter Samantha Claytons yndlingsforløb, hvor hun kan mærke efterbrændingen.

5. Aerobic

En intens dansetime med moderat intensitet, men høj virkning, og en times træning forbrænder mange kalorier, både mens du træner, og når du er hjemme igen. Prøv at finde et hold, hvor man både hopper, sparker og andre gode ting, hvor du løfter begge ben fra jorden.

Skrevet af Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Samantha er direktør for fitnessuddannelse hos Herbalife 

Du vil måske også synes om:

Herbalife Sports Ernærings Guide

Herbalife Sports Ernærings Guide

Seriøs med sport? Der er fem grundlæggende elementer i videnskaben indenfor sports ernæring: God energi, hydrering,...

5 GODE TIPS INDEN DU LØBER

En af fordelene ved løb er, at du kan gøre præcis så meget ud af det, som dine ambitioner rækker til. Følg disse...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *