Brug for hjælp? Ring/sms: 23 34 45 26 eller e-mail hej@martinhedegaard.dk

Martin Hedegaard
Selvstændig Wellness Coach og Herbalife Medlem

Frijsenborgvej 12, 7400 Herning
Tel: 23 34 45 26 | E-mail: Hej@martinhedegaard.dk

Sørg for at få væske nok i løbet af dagen

Skrevet af Martin Hedegaard

5. august 2014

Har du styr på dit væske indtag? Hold øje med fem følgende tegn på, at du måske er dehydreret.

1 – Din mund er tør

Det virker så indlysende – er du tørstig, har du sikkert ikke fået væske nok. Ja, det er det nok, men husk på, at sommetider slår tørstmekanismen først til, når du er ved at »løbe tør«, hvilket er en af årsagerne til, at især sportsudøvere opfordres til at drikke efter et skema. I takt med at vi bliver ældre, er vi ikke nær så tørstige, så derfor er det vigtigt at skabe gode »drikkevaner« allerede som ung.

2 – Din urin er mørk

Ud fra farven på din urin kan du se, om din krop er velhydreret. Er den relativt klar og lys er alt fint. Får du ikke nok væske, bliver din urin koncentreret og farven mørk. Din urin bør ligne tynd lemonade mere end æblejuice.

3 – Dine toiletbesøg er ikke regelmæssige

En velfungerende tarmfunktion afhænger af, om du får væske nok. Så lider du af forstoppelse, får du muligvis ikke tilstrækkeligt med vand. Rigtig mange opfatter fibre som den vigtigste faktor, når det gælder en velfungerende fordøjelse. Men for at visse fibre (dem, der er vandopløselige) kan gøre deres arbejde ordentligt, har de brug for at blive blødt op i vand, hvilket får fibrene til at svulme op. Det giver fyldstof og fremmer udskillelsen.

4 – Din ånde er ikke så god, som den kunne være

Når din mund bliver tør, er der mindre spyt til at skylle de naturligt forekommende bakterier, der lever der, væk. Idet bakterierne lever af små rester af mad og hudceller i din mund, begynder de at formere sig, hvilket gør din ånde mindre god – bare tænk på morgenånde. Vand hjælper, fordi det holder spyttet flydende og kan hjælpe med at begrænse ophobningen af bakterier.

5 – Din træning er ikke så effektiv, som den kunne være

Vand er kritisk, for at kroppen kan producere den energi, musklerne skal bruge for at fungere som brændstof, når du træner. Får du ikke væske nok, kan du føle, at energien daler. Derfor er det så utroligt vigtigt at få væske nok, inden og mens du dyrker motion

Du vil måske også synes om:

Aktion “sommerglød”

Aktion “sommerglød”

Vores tre ugers aktion ’sommerglød’ kombinerer særlige kortsigtede justeringer af dine spisevaner med det bedste inden...

Herbalife Sports Ernærings Guide

Herbalife Sports Ernærings Guide

Seriøs med sport? Der er fem grundlæggende elementer i videnskaben indenfor sports ernæring: God energi, hydrering,...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *