Brug for hjælp? Ring/sms: 23 34 45 26 eller e-mail hej@martinhedegaard.dk

Martin Hedegaard
Selvstændig Wellness Coach og Herbalife Medlem

Frijsenborgvej 12, 7400 Herning
Tel: 23 34 45 26 | E-mail: Hej@martinhedegaard.dk

STILLINGSTAGEN TIL STRESS OG SUNDE KOSTVANER

Skrevet af Martin Hedegaard

24. februar 2018

I mere end tredive år har Herbalife og Herbalifes selvstændige forhandlere stræbt efter at undervise forbrugerne i alle fordelene ved god ernæring og det at føre en aktiv livsstil, men det er først inden for de sidste ti år, at det videnskaben er begyndt at indse nøjagtig, hvor stor en rolle kosten spiller i hverdagen.

Dårlige kostvalg og -vaner – især småspiseri af fødevarer, der har et højt fedt-, sukker- eller saltindhold – kan føre til en række kostrelaterede sygdomme, herunder diabetes, jernmangel, lavt blodsukker, fedme, forhøjet blodtryk, for højt kolesteroltal og hjertekarsygdomme. Men hvor mange af os har egentlig tænkt nærmere over, hvordan vores kostvaner påvirker vores arbejdsmæssige indsats, eller for den sags skyld hvordan vores arbejde kan påvirke vores kostvaner?

Moderne livsstil og arbejde lægger et hidtil ukendt pres på alle. Vi er på kontoret foran computeren hver dag, og vores livsstil bliver mere og mere stillesiddende. Frokosten udviskes mere og mere, og aftenerne sker foran fjernsynet, hvor vi slapper af, ofte med et færdiglavet måltid eller fastfood.

Det er en udfordring, som Herbalife ønsker at ændre. Herbalifes produktudvalg passer naturligvis til sådan en situation, men alt for ofte ignorer folk gladeligt det åbenbare og fortsætter, som om der ingen problemer var. For at afhjælpe dette har Herbalife for nylig gennemført et forskningsstudie sammen med dr. Barbara Stewart-Know fra Ulsters universitets biomedicinske institut for at undersøge, hvordan stress påvirker folks trang til mellemmåltider og gode fødevarevalg.

Undersøgelsen blev foretaget i fem lande, Storbritannien, Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig, hvor man så på folks kostvaner både på og uden for folks arbejde. Samtidig målte man både anerkendte og ikke anerkendte stressniveauer. I alt deltog næsten 1.000 personer fra hvert land i undersøgelsen.

NOGLE AF UNDERSØGELSENS VIGTIGSTE RESULTATER ER:

  • Der findes helt klart en ”snacking-kultur” i Europa, hvor 44 % af befolkningen spiser uden for måltiderne. Storbritannien fører an i Europa med en mellemmåltidsandel (snacking)på 55 % blandt den arbejdende befolkning, som spiser uden for måltiderne, efterfulgt af Italien med 46 % (Tyskland 45 %, Spanien 39 % og Frankrig 34 %).
  • Arbejdere, som angiver et stort arbejdspres, har større sandsynlighed for at spise usundt i forhold til dem med et almindeligt arbejdspres.
  • Kvinder angiver et højere arbejdspres og usundere snackingvaner end mænd.
  • Personer i aldersgruppen 26-35 år oplever et højere stressniveau og en tilsvarende høj mængde usunde mellemmåltider.
  • Sandsynligheden for, at folk med et stort arbejdspres snupper en sodavand for at få ekstra energi er fordoblet i forhold til resten af den arbejdende befolkning
  • Den gennemsnitlige EU-arbejder spiser 7,5 usunde mellemmåltider i løbet af en arbejdsuge
  • De, der har et stort arbejdspres, er længere tid om at falde i søvn. Dårlig søvn kan resultere i, at man spiser fødevarer, der er rige på sukker og energi, som kompensation.
  • Unge arbejdere i aldersgruppen 18-25 år er mest udsatte, da de indtager den største mængde usunde mellemmåltider med en gennemsnitsscore på 1,62, og den gruppe, der har den laveste score på 1,28, er dem mellem 26 og 65 år. De yngre arbejdere sover også dårligere end den ældre generation.
  • De arbejdere, der har svært ved at falde i søvn (over 20 minutter), indtager flere chips, mere chokolade, slik og flere sodavand end dem, der har nemmere ved at falde i søvn.
  • Arbejdere i alle lande indtager mere chokolade, slik, chips, sodavand, kager og lignende, når de er hjemme, end når de er på arbejde. F.eks. som belønning om aftenen.

Herbalife bruger nu undersøgelsen til komme i snak med nogle af ernæringsindustriens førende læger og opinionsdannere som del af vores igangværende kampagne til at bekræfte vores position som en af verdens førende ernæringsselskaber. Læs mere om undersøgelsen, og download et eksemplar af hele rapporten på www.stress-snacking.eu.

Du vil måske også synes om:

Aktion “sommerglød”

Aktion “sommerglød”

Vores tre ugers aktion ’sommerglød’ kombinerer særlige kortsigtede justeringer af dine spisevaner med det bedste inden...

Herbalife Sports Ernærings Guide

Herbalife Sports Ernærings Guide

Seriøs med sport? Der er fem grundlæggende elementer i videnskaben indenfor sports ernæring: God energi, hydrering,...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *