Brug for hjælp? Ring/sms: 23 34 45 26 eller e-mail hej@martinhedegaard.dk

Martin Hedegaard
Selvstændig Wellness Coach og Herbalife Medlem

Frijsenborgvej 12, 7400 Herning
Tel: 23 34 45 26 | E-mail: Hej@martinhedegaard.dk

En rapport fra EU-Kommissionen skaber bekymring for mænds sundhed i Europa

Skrevet af Martin Hedegaard

27. juni 2017

U

En nyligt offentliggjort rapport fra EU-Kommissionen, giver et detaljert indblik i mænds sundhed i alle de 27 medlemslande i EU samt i Norge, Island, Schweiz, Liechtenstein, Kroatien, Tyrkiet og Makedonien. Rapporten giver et interessant indblik i mænds livsstil og fortæller om deres holdning til og bevidsthed om sundhedsmæssige forhold.

Usund kost og fysisk inaktivitet er en af hovedårsagerne til mange af de største ikke-smitsomme sygdomme, herunder hjertekarsygdomme, type 2 diabetes og visse kræftformer som i stor grad bidrager til at øge sygdomshyppigheden, dødstal og invaliditet i EU. EU-rapporten har konstateret at mænds kost generelt er mindre sund og næringsrigt balanceret end kvinders. Mænd er mindre tilbøjelige end kvinder til at forbinde en sund kost med at spise mere frugt og flere grøntsager eller med at spise mere fedtfattigt. Rapporten viser også, at med undtagelse af et forsøg på at reducere deres indtagelse af alkohol, havde mænd ikke gjort nær så mange tiltag for at ændre deres kost i løbet af de seneste 12 måneder i forhold til kvinder. Den primære årsag for kvinder til kostændringer var, at de ønskede at tabe sig (39 % i forhold til 26 % mænd), hvor det for mænd var at forblive sunde (34 % mænd i forhold til 27 % kvinder). Mænds ernæringsmæssige viden var også ringere end kvinders, og de læste ikke varedeklarationerne nær så ofte som kvinder.

Ud over at have et ringe kendskab til ernæring, fik over halvdelen af mændene i EU ikke dyrket den anbefalede mængde motion, og cirka en tredjedel af dem har en decideret stillesiddende livsstil. Ud fra disse oplysninger kan man så drage en parallel til den femdobbelte stigning i forekomsten af fedme fra starten af det 20. århundrede og til slutningen af det samme århundrede. Mænd har en tendens til at tage hurtigere på end kvinder. Allerede i aldersgruppen 15-24 år er der flere overvægtige mænd end kvinder, hvor 22 % af mændene havde et BMI på over 25, hvor tallet lå på 14 % for kvinder.

Overvægten øges også hurtigere hos mænd. I aldersgruppen 25-34 år havde 46 % et BMI på over 25, hvor tallet for kvinder lå på 25 %. Antallet af overvægtige mænd varierer mærkbart fra land til land. I Storbritannien og Tyskland havde 65 % af mændene et BMI over 25, hvor tallet lå under 45 % i Frankrig.

Det fremgår tydeligt af rapporten, at der kan gøres en hel del for at øge mænds kendskab til sundhed i hele Europa. Herbalifes indre ernæringsprodukter, program til en sund, aktiv livsstil, ernæringsvejledning fra forhandlere og forbrugerhæfter gør noget ved de forhold, de europæiske myndigheder nu har fremlagt med henblik på at øge forbrugernes forståelse for bedre ernæring, forbedret kost for den almene befolkning og øge det fysiske aktivitetsniveau.

Du vil måske også synes om:

Aktion “sommerglød”

Aktion “sommerglød”

Vores tre ugers aktion ’sommerglød’ kombinerer særlige kortsigtede justeringer af dine spisevaner med det bedste inden...

Herbalife Sports Ernærings Guide

Herbalife Sports Ernærings Guide

Seriøs med sport? Der er fem grundlæggende elementer i videnskaben indenfor sports ernæring: God energi, hydrering,...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *