Brug for hjælp? Ring/sms: 23 34 45 26 eller e-mail hej@martinhedegaard.dk

Martin Hedegaard
Selvstændig Wellness Coach og Herbalife Medlem

Frijsenborgvej 12, 7400 Herning
Tel: 23 34 45 26 | E-mail: Hej@martinhedegaard.dk

ALT DER ER AT VIDE OM MAVEMUSKLER

Skrevet af Martin Hedegaard

9. juni 2017

Som du sikkert har hørt fra mange fitnesseksperter, handler det at komme i god form om mere end blot en fast, flad mave. Trods dette opfatter mange en fast mave som et af de mest almindelige tegn på en god fysik. Fra en smallere talje til tonede mavemuskler så er maven rigtig manges mål, når de træner og et kendt problemområde, når folk ønsker at regulere vægten. Men er vaskebrætsmaver virkelig et tegn på et godt velbefindende? Og udfører du de rigtige øvelser til at opstramme den? Fitnesseksperten Samantha Clayton har svarene…

»Dit kropskorset består af meget andet end »six pack«-muskler. En »six pack« er blot et tegn på en lav procentdel kropsfedt,« forklarer Samantha. »For at du kan se dine mavemuskler, skal du forbrænde fedt, opstramme musklerne og arbejde med alle kropskorsettets muskler. God ernæring er også vigtig.« Ved at styrke nedenstående muskler, styrker du også kropsholdning og stabilitet, hvilket kan hjælpe dig med at undgå skader, når du dyrker motion.

5 ØVELSER:

STYRKE & STABILITET

Øvelser med sidebøjninger eller -twist, f.eks. sideplanken, er rigtig gode for de firkantede muskler i lænden (quadratus lumborum) – de dybdestabiliserende muskler i kropskorsettet forbinder den øvre og nedre del af kroppen og er vigtige for den dybe vejrtrækning og kroppens stabilitet.

FORM TALJEN

Ønsker du en smallere talje, skal du arbejde både med de indre og ydre bugmuskler (obliques), der er de muskler, som sidder på taljens sider og som giver stabilitet. Det er dem, vi bruger, når vi bevæger os til siden. Perfekte øvelser er de såkaldte criss-cross – det vil sige maveøvelser, hvor modsat arm og ben mødes, mens man ligger på ryggen med benene i trappetrin.

TRÆK MAVEN IND

De tværgående mavemuskler, som også kaldes de flade mavemuskler, ligger inde bag de skrå mavemuskler (obliques) og omkring rygraden, hvor de beskytter og giver stabilitet. At træne denne muskel er meget nemt – du skal ganske enkelt trække maven ind og holde den inde. Det kan du gøre hvor og når som helst, så her der ingen kære mor!

HIT THE FLOOR

En populær øvelse i pilates, hvor du ligger med benene hævet, er en af de bedste øvelser, når du skal træne de nedre mavemuskler. Den er især god i forbindelse med træning af de inderste muskler – hoftebøjeren, som også kaldes psoas major.

SIT UP & TONE

De berømte six-pack-muskler, som løber vertikalt fra forsiden af brystkassen til kønsbenet, kaldes rectus abdominals. Ønsker du at forme disse muskler, skal du lave øvelser, som fører kroppen fremad, hvor brystkassen løftes mod lårene. Sit-ups og crunches (mavebøjninger) er klassiske eksempler.

Du vil måske også synes om:

Herbalife Sports Ernærings Guide

Herbalife Sports Ernærings Guide

Seriøs med sport? Der er fem grundlæggende elementer i videnskaben indenfor sports ernæring: God energi, hydrering,...

4 trin til en sundere livsstil

Er du forvirret over alle de forskellige budskaber, du får gennem medierne? Spis dit, og undgå dat! Nu er tiden inde...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *