Brug for hjælp? Ring/sms: 23 34 45 26 eller e-mail hej@martinhedegaard.dk

Martin Hedegaard
Selvstændig Wellness Coach og Herbalife Medlem

Frijsenborgvej 12, 7400 Herning
Tel: 23 34 45 26 | E-mail: Hej@martinhedegaard.dk

Sports Ernærings Guide

Der er fem grundlæggende elementer i videnskaben indenfor sports ernæring:

God energi, hydrering, energi fornyelse, reparation og restituering. Vi tilbyder produkter, der hjælper dig i alle videnskabens faser indenfor sports ernæring.

Når du giver kroppens celler den ernæring, den skal bruge, kan du få din krop til at yde sit allerbedste.

Som et resultat, din metaboliske niveau forbedres, du føler dig mere afbalanceret, dit immunforsvar er beskyttet, energi niveauet ryger i vejret, og din krop kan forblive aktiv endnu længere.

Uanset hvordan dit fitness niveau er, Herbalife kan hjælpe dig med at komme til målstregen!

Energi og væske

Før og under træning

Energi / brændstofpåfyldning handler om at sikre din krop har de næringsstoffer og energi den har brug for, for optimal ydeevne før og under din træning eller sports aktivitet.

Din krop kan få energi fra protein eller fedt, men den hurtigste form for energi kommer fra kulhydrater. De forskellige typer af kulhydrater optages i kroppen ved forskellige hastigheder:

  • Glukose (fra rørsukker og sukkerholdige drikkevarer) omdannes direkte til dine muskler som glykogen. Det absorberes og anvendes hurtigt og er en ideel energikilde for sprint sport.
  • Fruktose (fra frugt og frugtsaft) forbrændes i leveren, og bliver distribueret omkring i din krop, når det er påkrævet. Dette gør det mere nyttigt for sport, der kræver vedvarende energi.

Sprint sport – sprint løb, sprint-distance svømning

I sprint sport har du brug for energi, der kan udnyttes af kroppen straks. Det vil være bedst, som en hurtig absorberende kulhydratkilde taget omkring 15 minutter før den starter din begivenhed. Kroppen kan lettere optage væsker (og geler) end faste stoffer, så det er det mest ideelle.

Væske er vigtig i alle sportsgrene, men i sprint sports skal det opvejes mod ubehaget ved at transportere store mængder væske i maven under dit løb. Af denne årsag, bør du drikke dit væske i små slurke før din sportsbegivenhed for at absorbere det fuldt ud i kroppen.

Ved forberedelse af et sprint løb, skal du sikre, at du har spist et sundt ernæringsrig måltid tidligere i løbet af dagen (men ikke inden for 1 time før dit løb), og øg dine glykogen depoter, 15 minutter før løbet med en sund kilde af kulhydrater, ligesom vores Thermojetics urte the (blandes i 250ml vand og drikkes langsomt).

Udholdenheds sport – maraton, triatlon, cykling

I udholdenheds-sportsgrene, bør du vælge en langsommere absorberende kilde af kulhydrater. Du kan også have brug for at øge dit energiniveau i løbet af dit løb.

En Herbalife – Ernæringsrig shake med frugtsaft (op til 30 minutter før) er en god energi kilde med komplekse kulhydrater, proteiner og næringsstoffer, og kan levere vedvarende energi til udholdenhed sportsgrene.

Thermojetics urte the er en god energi drik, som er en god kilde til de sunde kulhydrater, for at holde dine musklers glykogen i højt niveau, når din første levering af energi er ved at være opbrugt.

Team sport – fodbold, hockey, basketball, tennis

I team sport, bør du følge en lignende tilgang til udholdenhed sportsgrene. Du bør sikre dit væske og energi niveau er toppet op med jævne mellemrum. En isotonisk drik, som kilde til sunde kulhydrater, ligesom vores Thermojetics urte drik , er ideel.

Genopbygning

Umiddelbart efter træning

Efter træningen, er du nødt til at erstatte de glykogener i dine muskler. Der er et 15-30 minutters vindue efter træning, hvor dine musklers brændstofbeholdere er mere modtagelig for at fyldes.

En Herbalife – Ernæringsrig shake i frugtsaft eller en af vores Protein Barer er to bekvemme måder at erstatte denne glykogen. Det er også en god kilde til protein, så din krop kan begynde sin reparations processen straks.

Reparation

1-2 timer efter træning

Når du træner, kommer du i form og din krop tilpasser sig til din sport. Når du træner, belaster / skader du dit muskelvæv, men dette væv vil automatisk reparere sig selv, og kommer tilbage endnu stærkere. Dette er din kroppens naturlige proces af muskel vækst med motion.

Protein er kroppen’s byggesten. Dette er opdelt i aminosyrer, der bruges til at lave nye celler. Cirka 5 millioner celler dør og udskiftes hvert sekund i vores krop, og denne hastigheden af denne proces øges med motion.

En kvalitets kilde af proteiner er af afgørende betydning for at hjælpe din krop til at fortsætte sin naturlige proces af celle udskiftning og reparation af cellerne, som blev belastet / beskadiget under træning med henblik på at opbygge nye og stærkere muskler.

For atleter, eksperter anbefaler omkring 1,5 g protein pr 1 kg legemsvægt / dag (op til 2 gram for styrketræning). En Herbalife – ernæringsrig shake, tilsat med Personligt tilpasset protein kan hjælpe dig med at nå dette niveau.

Restituere

Komme sig – under dagligt sportsudøvelse

Den gennemsnitlige person bruger 48-72 timer på at restituere efter træning. Følgende elementer er vigtige for alle mennesker, der deltager i sport, især ved højere niveauer.

  • Antioxidanter kan reducere muskel skader ved at fjerne mælkesyre fra musklerne hurtigere og neutralisere frie radikaler. Forkorter restitutions tiden og giver et styrket immunforvar. Antioxidanter findes i mange af vores kosttilskud.
  • Dybthavsfiske olier såsom Herbalife’s HerbalifeLine Max Fiskeolie®, kan give vigtige næringsstoffer til at holde dine led godt smurt, ud over at støtte dit hjerte og hjælpe forbedre cirkulation.

 

Yderligere oplysninger:

David Heber – Herbalife Produkter og Doping
Beijing 2008 Herbalife Sponserede Atleter

Dine muligheder med Herbalife

Vælg nedenfor hvad der passer for dig

Er du nysgerrig efter en ny livsstil?

Sundere livsstil? Fornyet energi? Bedre vægt
Klik her for at at høre mere om Herbalife Nutrition kan noget for dig?

Ny online Herbalife Kunde

Kender du allerede produkterne fra Herbalife og vil gerne kunne bestille dem online?
– Opret dit personlige Online Kunde login her

KundeShop

Har du allerede dit eget Kunde login til min Herbalife Kunde Shko
Log ind her og få adgang til KundeShoppen